Goldman Sachs: Κυβέρνηση συνεργασίας με ευρεία αποδοχή στην Ιταλία

Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 16:42
EPA/JUSTIN LANE

Η Goldman Sachs αναμένει σταθεροποίηση των ιταλικών αποδόσεων στα προ εκλογών επίπεδα, τα οποία τεκμηριώνονται από τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.

Τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας με ευρεία αποδοχή, η οποία θα είναι προσανατολισμένη στη δρομολόγηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων, θεωρεί ως το επικρατέστερο σενάριο για την Ιταλία η Goldman Sachs.

Σε αυτή την περίπτωση, η διάθεση ανάληψης κινδύνων από τους επενδυτές θα ενισχυθεί και η αγορά θα γίνει «bullish», καθώς θα απομακρύνεται η απειλή αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης, εκτιμά η επενδυτική τράπεζα.

«Όπως υποδεικνύει η οικονομική βιβλιογραφία, ο σωστός θεσμικός σχεδιασμός ενισχύει την υπευθυνότητα, τη σωστή διακυβέρνηση και ευνοεί τη διαρθρωτική ανάπτυξη», σημειώνει στην έκθεσή της με θέμα την πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία και την αντίδραση των αγορών.

Ως εκ τούτου, η Goldman Sachs αναμένει σταθεροποίηση των ιταλικών αποδόσεων στα προ εκλογών επίπεδα, τα οποία τεκμηριώνονται από τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι τα spreads των 10ετών τίτλων θα επανέλθουν στα επίπεδα των 275-300 μονάδων βάσης έναντι των γερμανικών.

«Υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια για μείωση, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις αναπτυξιακές προοπτικές [της ιταλικής οικονομίας]», αναφέρει , εμμένοντας παράλληλα στη γενικότερη εκτίμησή της ότι τα spreads των κρατών της Ευρωζώνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία το τρέχον έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα