Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στα blue chips
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2003 16:36

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ στο τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης οι απώλειες του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη, οι οποίες ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 1%.

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, στη Σοφοκλέους επικράτησαν πτωτικές τάσεις στο μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Σημαντικές απώλειες (3,77%) κατέγραψε η μετοχή της Cosmote κλείνοντας στα 9,18 ευρώ. Σύμφωνα με χθεσινό e-mail που εστάλη προς τους αναλυτές από το τμήμα investor relations της Cosmote, oι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να σημειώσουν αύξηση κατά 11% στο πρώτο τρίμηνο έναντι ανόδου 15% που αναμένουν οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters. Σημειώνεται ότι η Cosmote θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στις 22 Μαΐου.

Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών σημείωσε πτώση κατά 0,50% και διαμορφώθηκε στις 1.733,28 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 1.720,61 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 102,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, 135 σημείωσαν άνοδο, 157 υποχώρησαν και 61 παρέμειναν αμετάβλητες.

Αντιθέτως, με θετικό πρόσημο έκλεισε η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τη μεγαλύτερη άνοδο (1,61%) σημείωσε ο δείκτης ειδών-λύσεων πληροφορικής, ενώ τις σημαντικότερες απώλειες (6,14%) κατέγραψε ο δείκτης real estate.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα