Ανοδικές τάσεις στη Ν.Υ.

Ωθηση από την υψηλή τεχνολογία
Πέμπτη, 15 Μαΐου 2003 17:26
UPD:17:27

ΑΝΟΔΟ σημειώνουν από την αρχή της συνεδρίασης οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη παρά τα αποθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε – για δεύτερη διαδοχικό μήνα – κατά 0,5% τον Απρίλιο, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως του 0,4%.

Παράλληλα, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 400.000 για 13ο διαδοχικό επταήμερο. Ωστόσο, σημείωσαν μείωση μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στις 17:18 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.709 μονάδες αυξημένος κατά 0,72% και ο Nasdaq στις 1.551,44 μονάδες καταγράφοντας αξιόλογα κέρδη της τάξεως του 1,08%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται στον κλάδο της πληροφορικής μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της IBM ότι παρατηρείται σταθεροποίηση των συνθηκών στην εν λόγω βιομηχανία.

Ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δίνουν και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα των εταιρειών Computer Associates International Inc. και Analog Devices Inc.

Η μετοχική τιμή της IBM ενισχύεται κατά 1,30%. Ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Dell Computer εν μέσω αισιόδοξων εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας που θα ανακοινωθούν μετά τη λήξη της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα