Κέρδη στη Wall Street

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 23:42

Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street παρά τις ανησυχητικές, οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αβεβαιότητα προκαλούν οι αυτόματες περικοπές στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, που τέθηκαν σε εφαρμογή την Παρασκευή, με την υπογραφή από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα του εκτελεστικού διατάγματος.

Στο μεταξύ, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή τα σχέδιά της να επιβάλει υψηλότερα ποσοστά προκαταβολών και επιτόκια για όσους αγοράζουν δεύτερη κατοικία στις περιοχές όπου οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στον τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα, έχει εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυναμική της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Merck και Wal Mart ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Caterpillar και Alcoa.

Κοντά σε ιστορικό υψηλό ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 14.127,90 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,46% στις 1.525,24 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 3.182,03 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα