Απώλειες στη Wall Street

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 17:06

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, μετά τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το βράδυ της Παρασκευής, η κινεζική κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επιβάλει υψηλότερα ποσοστά προκαταβολών και επιτόκια για όσους αγοράζουν δεύτερη κατοικία στις περιοχές όπου οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στον τομέα των υπηρεσιών στην Κίνα, έχει εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τη δυναμική της ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Την αβεβαιότητα εντείνουν και οι ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν στην αμερικανική οικονομία οι αυτόματες δημοσιονομικές περικοπές που τέθηκαν σε εφαρμογή την Παρασκευή.

Στις 16.58 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones σημείωνε πτώση 0,23% στις 14.055,33 μονάδες, ο Standard & Poor's 500 κατέγραφε απώλειες 0,13% στις 1.516,28 μονάδες και ο Nasdaq Composite διαμορφωνόταν στις 3.163,14 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,21%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα