Από τη Δευτέρα η διάθεση των λαϊκών ομολόγων

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2003 16:04

Από τη Δευτέρα 19 Μαΐου και μέχρι την Παρασκευή 23 Μαΐου, θα διατεθούν στο αποταμιευτικό κοινό οι Ειδικοί Τίτλοι Αποταμίευσης (Ε.Τ.Α.).

Τα λαϊκά ομόλογα, τα οποία είναι σε άϋλη μορφή, θα είναι ετήσιας διάρκειας, με αφορολόγητη απόδοση 3,60%. Προϋπόθεση του αφορολόγητου είναι η διακράτηση των τίτλων μέχρι τη λήξη τους.

Οι Ε.Τ.Α. θα διατίθενται με δημόσια εγγραφή μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των καταστημάτων της Τραπέζης της Ελλάδος και των χρηματιστηριακών εταιρειών. Ημερομηνία έκδοσης (διακανονισμού) είναι η Τετάρτη 28 Μαΐου 2003.

Οι τίτλοι θα εκδοθούν με ονομαστική αξία 100 ευρώ, ενώ οι εγγραφές θα γίνονται σε πολλαπλάσια των 1.000 ευρώ. Ανώτατο όριο διάθεσης για κάθε φυσικό πρόσωπο ορίζεται το ποσό των 15.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό της έκδοσης, καθώς και το ποσό που θα διατεθεί σε κάθε αποταμιευτή θα ορισθεί μετά το τέλος των εγγραφών. Σε περίπτωση πολλαπλών εγγραφών με τον ίδιο αριθμό Α.Φ.Μ., των οποίων το άθροισμα υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 15.000 ευρώ, ο αποταμιευτής αποκλείεται από τη δημόσια εγγραφή.

Σε περίπτωση που ο αποταμιευτής επιθυμεί να εξοφλήσει τους Ειδικούς Τίτλους Αποταμίευσης πριν την λήξη τους, αυτοί θα ρευστοποιούνται άμεσα από τους φορείς, μέσω των οποίων αγοράστηκαν, αφού παρακρατηθεί ο φόρος που αναλογεί (10%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα