Στο 3% εκτιμά ο Μπαρνιέ τις απώλειές μας από το Β' ΚΠΣ

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2003 18:06
UPD:18:13

Το Β' και το Γ' ΚΠΣ, αλλά και οι προοπτικές διαμόρφωσης του Δ' ΚΠΣ(2007-2013) απασχόλησαν τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη και τον επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ στη Χαλκιδική, όπου πραγματοποιήθηκε το Ατυπο Συμβούλιο Περιφερειακής Πολιτικής.

Τα τελικά στοιχεία για το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα είναι γνωστά στο τέλους Ιουνίου, οπότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει ολοκληρώσει τους ελέγχους.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η απώλεια κοινοτικών πόρων για την Ελλάδα είναι περίπου 360 εκατ. ευρώ. Ο κ. Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι τελικά η απώλεια θα είναι μεταξύ του 2-2,5% των συνολικών κοινοτικών κεφαλαίων από το Β' ΚΠΣ, ενώ ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε ότι μπορεί να φτάσει το 3%.

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφερόμενος στο Δ' ΚΠΣ είπε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει τους πόρους που της χρειάζονται ώστε να προχωρήσει η σύγκλιση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Αναφερόμενος στις περιφέρειες του «Στόχου 1», στον οποίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η Ελλάδα, ο κ. Μπαρνιέ, είπε ότι μετά τη διεύρυνση, οι περιοχές που θα εχουν ξεπεράσει το 75% του μέσου κοινοτικού όρου, δεν θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό συνοχής 2007-2013.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα