Αλλάζει επωνυμία η Axon Airlines και «προσγειώνεται» σε ηλεκτρονικές εφαρμογές

Ρυθμίζονται τα χρέη της
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2003 18:46

Η εταιρεία Axon Αεροπορική ΑΕ (στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας, η Axon Συμμετοχών μετέχει με 40%) συνήψε συμφωνία με τους πιστωτές της, με σκοπό την εξυγίανση και ανάκαμψη της λειτουργίας της, καθώς και την ρύθμιση των υποχρεώσεών της από την αναστολή της πτητικής δραστηριότητάς της.

Η επικυρωθείσα από το Εφετείο Αθηνών, συμφωνία ρύθμισης χρεών, προβλέπει, εκτός των άλλων, τον περιορισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων της Axon Αεροπορική ΑΕ κατά ποσοστό 50% και την μετοχοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τις συνδεδεμένες με αυτήν επιχειρήσεις.

Κατόπιν της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Axon Αεροπορική ΑΕ, που πραγματοποιήθηκε σε υλοποίηση δικαστικής απόφασης, το ποσοστό συμμετοχής της Axon Συμμετοχών στο μετοχικό κεφάλαιο της Αεροπορικής ανέρχεται πλέον σε 19,39%.

Η κατά 100% θυγατρική της Axon Συμμετοχών, SONAK AE, καθίσταται μέτοχος της Αεροπορικής κατά ποσοστό 15,78%.

Με απόφαση της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής εγκρίνεται η διεύρυνση του σκοπού της Αεροπορικής, προκειμένου να αναπτυχθεί στον χώρο των ηλεκτρονικών, μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών και ειδικών εφαρμογών και η αλλαγή της επωνυμίας της σε «Πρίσμα Τεχνολογική ΑΕ».

Η SONAK AE, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος εκ μέρους αλλοδαπής εταιρείας, απεφάσισε κατά την σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της, την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, με έκδοση 101.497 νέων ονομαστικών μετοχών και παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης, των παλαιών μετόχων υπέρ της ως άνω εταιρείας.

Η εν λόγω αλλοδαπή εταιρεία καθιστάται πλέον μέτοχος της SONAK AE κατά ποσοστό 7,08%.

Τέλος, η SONAK AE προσυμφώνησε την αγορά του 44% των μετοχών της εταιρείας TEKSON-ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής εξειδικευμένων μηχανικών και ηλεκτρονικών ωρολογιακών εξαρτημάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα