Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2003 07:02
UPD:07:08

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των τραπεζών, όπως της Mizuho Financial Group Inc., ότι ενδέχεται να φορολογηθούν, μετά την απαλλαγή των υποχρεώσεων της Resona Holdings Inc. από την κυβέρνηση.

«Είναι φυσικό για την αγορά να υποθέσει ότι θα υπάρξουν και άλλοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, οι οποίοι θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα χρειαστούν τη βοήθεια του κράτους», ανέφερε ο Alexander Kinmont, οικονομολόγος, με την at Nikko Citigroup Ltd.

Ο δείκτης Nikkei έχανε ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στις 7.982,44 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix έχανε ποσοστό 1,6%, φθάνοντας στις 806,49 μονάδες. Οι μετοχές της Resona, της πέμπτης σε μέγεθος τράπεζας της Ιαπωνίας, έχαναν ποσοστό 19%.

Οι μετοχές της Kyocera Corp., της TDK Corp. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών κινούντο πτωτικά, καθώς η ισχυροποίηση του γιεν έναντι του δολαρίου κατά 4,1% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, απειλεί να μειώσει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi έχανε ποσοστό 2,6% και στην Ταϊβάν ο TWSE υποχωρούσε κατά 0,8%, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα. Η οικονομία της νήσου, αναπτύχθηκε με τους χαμηλότερους ρυθμούς, μέσα σε ένα έτος, το πρώτο τρίμηνο και η κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα κάτω την ετήσια πρόβλεψη για ανάπτυξη, καθώς ο ιός της άτυπης πνευμονίας, SARS, απειλεί τον τουρισμό, την κατανάλωση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στις αγορές της Ασίας, κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα