Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 20 Μαΐου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικοί δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως της Honda Motor Co., μετά την ανακοίνωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Masajuro Shiokawa, ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση γιεν, κάτι το οποίο περιόρισε τις ανησυχίες για τη μείωση της αξίας των πωλήσεων εκτός χώρας, λόγω της ανόδου του εθνικού νομίσματος.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 30,84 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 8.069,97 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης έχανε ποσοστό τουλάχιστον 1% πριν από την ανακοίνωση του Shiokawa. Ο δείκτης Topix κέρδιζε 3,41 μονάδες, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στις 813,90 μονάδες. Οι μετοχές της Honda και άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, αποτελούσαν το 30% των συνολικών κερδών του δείκτη. Πτωτικά κινούντο οι μετοχές των τραπεζών.

«Η υποχώρηση του γιεν έναντι του δολαρίου, επαναφέρει την εμπιστοσύνη στην αγορά και αυξάνει τις αγορές μετοχών», ανέφερε ο Kazuaki Otsuka, ο οποίος διαχειρίζεται 171 εκατ. δολ. σε μετοχές με την ING Mutual Funds Management Co.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE υποχωρούσε κατά 0,6%, σημειώνοντας απώλειες για τέταρτη ημέρα. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. κινούντο πτωτικά, καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί για τη ζήτηση, αφού η οικονομική ανάπτυξη παραμένει στάσιμη, ως αποτέλεσμα της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), αλλά και της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ.

Οι δείκτες στη Ν. Κορέα και τη Σιγκαπούρη σημείωναν ελαφρά διαφοροποίηση. Ολοι οι άλλοι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο πτωτικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα