Marks & Spencer : Υπερτριπλάσια κέρδη στο σύνολο της χρήσης

Τρίτη, 20 Μαΐου 2003 12:35
UPD:12:39

Σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων του στον τομέα τροφίμων, οικιακού εξοπλισμού και χρηματοικονομικών υπηρεσιών, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Marks & Spencer για να δώσει συνέχεια στην τριετή ανάκαμψή του, την οποία εγκαινίασε ο πρόεδρος του Luc Vandevelde.

Η κορυφαία βρετανική εταιρεία λιανικής ειδών ένδυσης γνωστοποίησε υπερτριπλασιασμό των καθαρών κερδών στο σύνολο του οικονομικού έτους που έληξε στις 29 του περασμένου Μαρτίου (ανήλθαν σε 480,5 εκατ. στερλίνες από 153 εκατ. στερλίνες στο προηγούμενο οικονομικό έτος).

Τα προ φόρων κέρδη, εξαιρουμένων των εκτάκτων αποτελεσμάτων και μη λαμβανομένων υπ'όψιν των διακυμάνσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, σημείωσαν αύξηση κατά 11,5%, ανερχόμενα σε 721,3 εκατ. στερλίνες, ενώ οι εκτιμήσεις οκτώ οικονομολόγων που είχαν ερωτηθεί από το Bloomberg News, έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 715 εκατ. στερλινών.

Ο Luc Vandevelde δήλωσε, ότι, στο προηγούμενο έτος, ο όμιλος εστίασε την προσοχή του στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πελατών του. Ανακτήσαμε μερίδιο της αγοράς, αυξήσαμε την κερδοφορία μας και θέσαμε τα θεμέλια πάνω στα οποία ο όμιλος θα μπορέσει να αναπτυχθεί και να ακμάσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Marks & Spencer.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα σειρά ανδρικών ειδών ένδυσης με την επωνυμία Sp. η οποία σχεδιάστηκε για να προσελκύσει τους τριανταπεντάρηδες. Η σειρά θα παρουσιαστεί σε περίπου 200 από τα 332 καταστήματά της, τον Σεπτέμβριο του 2003.

Την επόμενη Ανοιξη ο όμιλος σχεδιάζει να εγκαινιάσει τη λειτουργία καταστήματος αποκλειστικά για είδη οικιακού εξοπλισμού. Παράλληλα, θα ανοίξει 50 νέα καταστήματα αποκλειστικά για τρόφιμα και θα εκδώσει πιστωτική κάρτα για τη βρετανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα