Άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 10:57

Κέρδη καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του διοικητή της Fed, Μπεν Μπερνάνκι, ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να παρέχουν κίνητρα για τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα σχέδια των κεντρικών τραπεζών να χορηγήσουν ρευστότητα στην αγορά δίνουν ώθηση στην παγκόσμια οικονομία και τα διεθνή χρηματιστήρια. Εκτός από τον Μπεν Μπερνάκι, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επανέλαβε αυτή την εβδομάδα τη δέσμευσή του για διατήρηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας.

Στις 10.22 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 0,52% και διαμορφωνόταν στις 1.166,92 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραφε κέρδη 0,54% στις 6.359,61 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,51% στις  3.712,14 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη ανερχόταν στις 7.738,14 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,81%.

Αρκετοί αναλυτές, ωστόσο, προειδοποιούν ότι τα περιθώρια περαιτέρω κερδών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι περιορισμένα, εξαιτίας της έντονης αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και τις επικείμενες δημοσιονομικές περικοπές στις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου.

«Πιστεύω ότι τον επόμενο μήνα οι αγορές θα είναι ασταθείς και θα κινηθούν εντός περιορισμένου εύρους διακύμανσης», σχολιάζει στο Reuters ο Ρίτσαρντ Πέρι από την Central Markets. «Δεν νομίζω να ανέβουν πολύ υψηλότερα» σημειώνει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα