ΟΤΕ: Κέρδη 476,4 εκατ. ευρώ το 2012

Ζημιές 43,7 εκατ. ευρώ το δ' τρίμηνο
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 10:26
ICON PRESS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

 

Καθαρά κέρδη ύψους 476,4 εκατ. ευρώ, έναντι 119,7 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε ο όμιλος ΟΤΕ το 2012, πετυχαίνοντας παράλληλα σταθερές λειτουργικές ταμειακές ροές στα 1,3 δισ. ευρώ και μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν καθαρά κέρδη ύψους 457,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 364 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με το 2011. Οι πωλήσεις του ομίλου υποχώρησαν κατά 7,1% στα 4,68 δισ. ευρώ.

Για το τέταρτο τρίμηνο του έτους ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ζημιές 43,7 εκατ. ευρώ και μείωση των συνολικών εσόδων του ομίλου κατά 9,1%.

«Σε αγορές εξαιρετικά ανταγωνιστικές, πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει νωρίτερα από τον σχεδιασμό μας», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. «Διατηρήσαμε υγιείς τις λειτουργικές ταμειακές ροές μας, παρά τα χαμηλότερα έσοδα, προχωρήσαμε στην πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και μέσω ενός δυναμικού σχεδίου αναχρηματοδότησης, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ενισχύσαμε τα χρηματοοικονομικά μας και επεκτείναμε τον ορίζοντα αποπληρωμής το δανεισμού μας.»

«Το 2013, στις ήδη δύσκολες αγορές που δραστηριοποιούμαστε, αναμένουμε ότι ο ανταγωνισμός θα ενταθεί. Η αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε τη θέση μας, να κρατήσουμε ψηλά την κερδοφορία μας και να  ενισχύσουμε τη χρηματοοικονομική μας δομή, θα παραμείνει αμείωτη», πρόσθεσε ο κ. Τσαμάζ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα