Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 23:30

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τις δηλώσεις του Μπεν Μπερνάνκι ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας υπέρ της συνέχισης της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Ο διοικητής της, Μπεν Μπερνάνκι υποστήριξε την επεκτατική νομισματική πολιτική που εφαρμόζει η Fed καθώς τα οφέλη για τη στήριξη της οικονομίας υπερισχύουν των κινδύνων για πληθωρισμό ή φούσκες στην αγορά ακινήτων, όπως επισήμανε. 

Σε σημερινή του ομιλία στο Κογκρέσο ο Μπερνάνκι δήλωσε ότι το πρόβλημα του αυξανόμενου ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ και της βιωσιμότητας του μακροπρόθεσμου χρέους του ομοσπονδιακού κράτους δεν έχει λυθεί ακόμα.

«Για να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη μακροπρόθεσμα και να εγγυηθούμε την οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, οι ιθύνοντες της δημοσιονομικής πολιτικής πρέπει να επαναφέρουν τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό σε τροχιά ώστε να γίνει βιώσιμο μακροπρόθεσμα, κάτι που συναρτάται με σταθεροποίηση στον λόγο δημόσιου χρέους προς ΑΕΠ», εξήγησε.

Θετικά επέδρασαν στο επενδυτικό κλίμα και τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών -πλην των μεταφορικών μέσων- στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, τα οποία παρουσίασαν απροσδόκητη αύξηση 1,9%.

Με τα σημαντικότερα κέδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των JPMorgan και Caterpillar ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των McDonald's και HP.

Ο δείκτης Dow Jones Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,26% στις 14.075,37 μονάδες, ο δείκτης Standard & Poor's 500 τερμάτισε με κέρδη 1,27% στις 1.515,99 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,04 στις 3.162,26 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα