Κέρδη στη Wall Street

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013 00:17

Σε θετικό έδαφος ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά τις δηλώσεις του διοικητής της Fed Μπεν Μπερνάνκι.

Στη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της επιτροπής τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας, ο κεντρικός τραπεζίτης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι «ο πληθωρισμός είναι προς το παρόν υποτονικός και οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένες».

Επιπλέον απροσδόκητη βελτίωση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης του Conference Board εκτινάχθηκε στις 69,6 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, από 58,4 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο στις 61 μονάδες.

Την ίδια ώρα με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών αυξήθηκαν οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, το οποίο αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η ανάκαμψη στην αγορά στέγης επιταχύνεται. Ο δείκτης S&P/Case-Shiller για τις τιμές των ακινήτων αυξήθηκε κατά 6,8% τον Δεκέμβριο, σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 5,4% που είχε σημειώσει τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των Home Depot και HP ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των UnitedHealth και Cisco.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,84% στις 13.900,13 μονάδες, ο δείκτης S&P τερμάτισε με κέρδη 0,61% στις 1.497,94 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 3.129,65 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα