ΗΠΑ: Απροσδόκητη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος

Στις 69,6 μονάδες ο δείκτης ου Conference Board τον Φεβρουάριο
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 17:47
REUTERS/SHANNON STAPLETON

Παρότι πολλές αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών ανεστάλησαν για λίγους μήνες, η περίοδος των φοροαπαλλαγών έληξε για τους αμερικανούς φορολογούμενους με την έναρξη του έτους, επιβαρύνοντας το καταναλωτικό κλίμα.

Απροσδόκητη βελτίωση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς οι ανησυχίες των αμερικανών καταναλωτών σχετικά με τη δημοσιονομική και φορολογική πολιτική φαίνεται να έχουν μετριαστεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης του Conference Board εκτινάχθηκε στις 69,6 μονάδες τον τρέχοντα μήνα, από 58,4 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών για άνοδο στις 61 μονάδες.

Τον προηγούμενο μήνα, οι καταναλωτές είχαν επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της συμφωνίας που καταρτίστηκε προς αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού. Παρότι πολλές αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών ανεστάλησαν για λίγους μήνες, η περίοδος των φοροαπαλλαγών έληξε για τους αμερικανούς φορολογούμενους με την έναρξη του έτους, επιβαρύνοντας το καταναλωτικό κλίμα.

«Ο αντίκτυπος από την αβεβαιότητα σχετικά τον δημοσιονομικό γκρεμό και τις μειώσεις της φορολογίας μισθωτών μοιάζει να έχει υποχωρήσει», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο Λιν Φράνκο, διευθυντής του The Conference Board Consumer Research Center.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα