Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 14:01

ΑΝΟΔΙΚΕΣ τάσεις εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν κατά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street στον απόηχο των χθεσινών προβλέψεων του Αλαν Γκρίνσπαν για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/22/606553.htm .

«Ο Γκρίνσπαν δεν είπε κάτι καινούριο. Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ανάκαμψη βρίσκεται επί θύραις. Το γεγονός αυτό ικανοποίησε την αγορά», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αμερικανός αναλυτής.

Στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος συμβάλλουν επίσης τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας Synopsys. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 22,3 εκατομμύρια ευρώ έναντι 21,4 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2002.

Πολλά θα εξαρτηθούν πάντως από τα στοιχεία για την ανεργία που θα ανακοινωθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος). Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομολόγων σε έρευνα του Briefing.com, την εβδομάδα μέχρι τις 17 Μαΐου οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας που κατατέθηκαν στο αμερικανικό υπουργείο Εργασίας διαμορφώθηκαν στις 420.000 από 417.000 στο αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης πριν από την έναρξη της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Barnes & Noble, Williams Sonoma και Ciena. H τελευταία αναμένεται να ανακοινώσει ότι οι ζημίες της περιορίστηκαν στα 51,1 εκατ. δολ. από 612,2 εκατ. δολ. στο πρώτο τρίμηνο του 2002. Μετά την επίσημη λήξη των συναλλαγών θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας Gap.

Αυτή την ώρα, 17 από τις 26 μετοχές του Dow Jones που είναι διαπραγματεύσιμες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας. Στην αγορά της Φρανκφούρτης η μετοχική τιμή της Intel ενισχύεται κατά 1,06%.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 8.516,43 μονάδες αυξημένος κατά 0,30% και ο Νasdaq στις 1.489,87 μονάδες σημειώνοντας ανεπαίσθητη πτώση κατά 0,08%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα