Η Γενική Τράπεζα στο ΣΜΕΧΑ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 14:30

Τα αποτελέσματα και τις προοπτικές της Γενικής Τράπεζας παρουσίασαν χθες, Τετάρτη 21 Μαΐου 2003, στα μέλη του ΣΜΕΧΑ εκπρόσωποι της τράπεζας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Αντώνης Χασιώτης περιέγραψε ως βασικούς στρατηγικούς άξονες την εξυγίανση, την ελεγχόμενη οργανική ανάπτυξη, την κεφαλαιακή επάρκεια και την αναδιάρθρωση – εκσυγχρονισμό της Τράπεζας. Αυτά, όπως ανέφερε, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες ελέγχου των κινδύνων, βελτίωσης της παραγωγικότητας – αποδοτικότητας και αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού, προσδιορίζουν τους κύριους τομείς δράσης της Τράπεζας.

Σε ό,τι αφορά την αναζήτηση στρατηγικού εταίρου, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η σχετική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση για συνεργασία που επεξεργάζεται η Τράπεζα, θα βασίζεται στους όρους της αγοράς και θα απευθύνεται σε υποψηφίους επενδυτές από την εγχώρια και την ξένη αγορά.

Ο κ. Γιάννης Τσαμουργκέλης, γενικός διευθυντής της Τράπεζας, αναφέρθηκε στις ενέργειες εξυγίανσης του ισολογισμού και στην αναβάθμιση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων. Επεσήμανε, επίσης, ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, με σκοπό την αποτελεσματική εξυπηρέτηση της πελατείας και τη συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών.

Τέλος, παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης τόσο στις καταθέσεις όσο και στο σύνολο των χορηγήσεων, σε σχέση με τους αντίστοιχους ρυθμούς της αγοράς, τονίζοντας ότι αυτό πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη αύξηση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα