Εκπροσώπους πολυεθνικών συνάντησε ο Κ. Χατζηδάκης

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 13:19
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη με εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών που έχουν ανακοινώσει πρόσφατα αύξηση ή έναρξη παραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Την ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων πολυεθνικών και μεγάλων ομίλων επιδιώκει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης που είχε σήμερα συνάντηση, παρόντος του υφυπουργού Νότη Μηταράκη, με εκπροσώπους 11 μεγάλων εταιρειών, οι οποίες έχουν επενδύσει ή προτίθενται να επενδύσουν στη χώρα στο άμεσο μέλλον.

Ακούστε τη δήλωση του κ. Χατζηδάκη.

Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η διευκόλυνση των εξαγωγών και των αδειοδοτήσεων. Ζητήθηκε επίσης να υπάρξει μια αρχή για να διευκολύνονται οι επενδυτές.

Όπως είπε ο υπουργός, του αναφέρθηκε ως παράδειγμα ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με δασαρχείο για κάποια λατομεία στα οποία απαγορεύεται να προχωρήσει εξόρυξη, επειδή υπάρχει αναδασωτέα περιοχή, ενώ μερικά μέτρα παρακάτω επιτρέπεται να κοπούν δέντρα από το ίδιο δάσος.

Αναφέρθηκαν επίσης στα κλειστά επαγγέλματα και ιδιαίτερα στους λιμενεργάτες και τους εκφορτωτές.

Για το θέμα των τιμών ο υπουργός ανέφερε ότι με τον νέο αγορανομικό κώδικα τα πράγματα είναι βελτιωμένα και το υπουργείο θέλει τον διάλογο για να βελτιωθούν αγκυλώσεις της αγοράς.

Συζητήθηκε επίσης το κόστος ενέργειας το οποίο, όπως είπε, μελετάται μαζί με την τρόικα, ενώ έγινε διάλογος και για τις ρυθμίσεις του νέου επενδυτικού νόμου.

«Είμαστε ανοικτοί σε όλους, να μας πουν τις θέσεις και τα προβλήματά τους», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας για την προσπάθεια που γίνεται στη χώρα.

«Πέρα από τα πραγματικά μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, την ύφεση και την ανεργία, υπάρχουν και κάποια θετικά σημάδια που έχουμε την υποχρέωση να προβάλλουμε», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες μέσα στην κρίση επενδύουν και επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Διευκρίνισε πάντως ότι κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίσει για οποιεσδήποτε θετικές εξελίξεις, καθώς, όπως είπε, «έχουμε ακόμα πολλή ανηφόρα».

Εξάλλου, ο κ. Μηταράκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, υπενθύμισε ότι στόχος είναι η μείωση του διοικητικού κόστους για τις επιχειρήσεις, κατά 20% και 50% του χρόνου των εξαγωγών και ότι ήδη σχεδιάζεται η ενοποίηση μηχανισμών για την απλοποίηση των διαδικασιών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα