Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 11:15

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επτά εβδομάδων όπου είχε υποχωρήσει νωρίτερα λόγω της αβεβαιότητας που επικράτησε μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία.

Οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν το ενιαίο νόμισμα, μετά τη «βουτιά» που σημείωσε στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, υποχωρώντας στα 1,3018 δολάρια. Στις 11.04 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,16% και διαμορφωνόταν στα 1,3084 δολάρια.

«Το ευρώ αναμένεται να παρουσιάσει μεγάλη μεταβλητότητα και νευρικότητα», σχολιάζει στο Reuters ο Πίτερ Ροζενστρέιχ από τη Swissquote Bank SA στη Γενεύη. «Η αγορά εμπεδώνει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και τις ενδεχόμενες μακροχρόνιες επιπτώσεις αυτών».

Απώλειες καταγράφει την ίδια ώρα το γεν έναντι και των 16 βασικών διεθνών νομισμάτων, εν μέσω έντονης φημολογίας για διορισμό του Χαρουχίκο Κουρόντα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη στην Ιαπωνία.

Ο κ. Κουρόντα είναι γνωστός πολέμιος του αποπληθωρισμού και εκτιμάται ότι θα συνεχίσει τις πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης που οδηγούν σε περαιτέρω πτώση το νόμισμα. Στις 11.11 (ώρα Ελλάδος), το γεν υποχωρούσε κατά 0,19% έναντι του δολαρίου και κατά 0,33% έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα