Coca Cola 3E: Επένδυση 55 εκατ. ευρώ στα Σκόπια

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 18:16
UPD:18:34

Στη φωτ. διακρίνονται από αριστερά προς δεξιά oι κ.κ: ο κ. Π. Βενιέρης, Region Director της Coca-Cola HBC για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την ΠΓΔΜ και τη Γιουγκοσλαβία, B. Crvenkovski, Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, S.Janevski, General Manager της Pivara Skopje και van Boxmeer της Heineken

Νέα επένδυση ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποίησαν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην περιοχή των Σκοπίων, μέσω της θυγατρικής τους εταιρείας Pivara Skopje, για την κατασκευή καινούργιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών και μπύρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι νέες γραμμές παραγωγής μπύρας, απόλυτα αυτοματοποιημένες και κατασκευασμένες σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα παραγωγής της Heineken, θα συμβάλουν σε αύξηση της παραγωγής σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση η παραγωγική δυναμικότητα θα φθάσει τα 1.000.000 hl, ενώ στη δεύτερη τα 2.000.000 το χρόνο.

Αντίστοιχα οι γραμμές παραγωγής αναψυκτικών, τελευταίας τεχνολογίας, απόλυτα σύμφωνες με τις απαιτήσεις της Coca-Cola θα διασφαλίσουν αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας σε 100 εκατ. λίτρα. Το νέο εργοστάσιο θα καλύπτει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα εξαγωγικής δραστηριότητας στις γύρω περιοχές.

Η συνεργασία αυτή της Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη δημιουργία των νέων εργοστασιακών εγκαταστάσεων θα συμβάλει σημαντικά, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά των Σκοπίων αλλά και στην επίτευξη της αποστολής της να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Σημειώνεται ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Σκοπίων με τη θυγατρική τους εταιρεία Pivara Skopje, που κατέχει και λειτουργεί ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στα Σκόπια και διαθέτει 12 κέντρα πωλήσεων και διανομής στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζομένους.

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κ. Branko Crenkovski και το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ την Coca-Cola Τρία Έψιλον εκπροσώπησαν ο κ. Περικλής Βενιέρης, Region Director για την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ρουμανία, τη Μολδαβία, την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM) και τη Γιουγκοσλαβία και ο κ. Svetozar Janevski, Γενικός Διευθυντής της Pivara Skopje. Από την πλευρά της Heineken στην τελετή παρευρέθηκε ο κ. Van Boxmeer.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Π. Βενιέρης τόνισε: «Κάθε επιχειρηματική και επενδυτική κίνηση της Coca-Cola Τρία Έψιλον πραγματοποιείται με γνώμονα τον άνθρωπο. Επιθυμούμε να προλαμβάνουμε τις εξελίξεις και να ικανοποιούμε στο μέγιστο τις ανάγκες των καταναλωτών μας. Προσπαθούμε να εισάγουμε νέες τεχνολογίες, νέα μοντέλα οργανωτικής δομής, συμβάλλοντας έτσι τόσο στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρώπων μας, όσο και της βιομηχανίας στις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Φιλοδοξούμε να είμαστε ενεργοί πολίτες στις κοινωνίες όπου λειτουργούμε, συμμετέχοντας ουσιαστικά στη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Πιστεύω ότι η συνεχής επενδυτική μας δράση στην περιοχή των Σκοπίων αποδεικνύει έμπρακτα αυτή μας τη δέσμευση».

Στιγμιότυπο από την παραγωγική διαδικασία στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Coca-Cola HBC στα Σκόπια

Ο κ. Βενιέρης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας: «Στις 26 χώρες όπου δραστηριοποιείται η Coca-Cola Τρία Έψιλον οι άνθρωποί μας αποτελούν την καρδιά της δουλειάς μας. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους όλης της εταιρίας τις ευχαριστίες μας στην τοπική διοίκηση και το προσωπικό της εταιρίας, που με την εργατικότητα, την αφοσίωση και την αποτελεσματικότητά τους έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην πορεία της εταιρίας μας αλλά και στην υλοποίηση της φιλόδοξης αυτής επένδυσης».

Ο κ. Van Boxmeer αναφέρθηκε στην ομιλία του στην πολύ καλή συνεργασία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Pivara Skopje, που ξεκίνησε το 1998. Επεσήμανε ότι «η επένδυση αυτή βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με το όραμά μας να διατηρηθούμε σε ηγετική θέση στην κεντρική Ευρώπη».

Και συνέχισε: «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ξεκινάμε σήμερα τη λειτουργία αυτού του νέου εργοστασίου μαζί με τους συνεργάτες μας στην Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πρόκειται πραγματικά για μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις, που θα καταστήσει την Pivara Skopje πρωταγωνίστρια εταιρεία στη χώρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα