Πτώση στη Wall Street

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 23:16

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά το πολιτικό «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Ιταλία καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να απειλήσει τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Η κεντροαριστερή συμμαχία με πυρήνα το Δημοκρατικό Κόμμα υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι φαίνεται να διατηρεί ένα διακριτό προβάδισμα σε ό,τι αφορά τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, στη μάχη της Γερουσίας, σώματος με ισότιμη νομοθετική εξουσία, η μάχη είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη, με την Κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να οδηγεί την κούρσα με βραχεία κεφαλή.

Το ενδεχόμενο επανεκλογής του κόμματος του Καβαλιέρε προκάλεσε νευρικότητα στις αγορές, καθώς θεωρούνταν ότι θα υπονομεύσει τη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ιταλία.

Με τα σημαντικότερα κέρδη έκλεισαν οι μετοχές των McDonald's και Verizon ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Bank of America και Caterpillar.

O δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,55% στις 13.784,17 μονάδες, ο δείκτης S&P κινήθηκε 1,83% χαμηλότερα στις 1.487,85 μονάδες και τέλος ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 1,44% στις 3.116,25 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα