Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2003 20:18

Πτώση σημείωσε το δολάριο σε κλίμα φημολογίας ότι η Federal Reserve σκοπεύει να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια, κάτι που θα είχε αποτέλεσμα μείωση της απόδοσης των αμερικανικών χρεογράφων.

«Οσο οι φόβοι του αποπληθωρισμού παραμένουν, είναι δύσκολο να πείσεις τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι θέλουν να δουν υψηλές αποδόσεις των αμερικανικών στοιχείων ενεργητικού, για να αγοράσουν αρκετά, ώστε να χρηματοδοτήσουν τις τρέχουσες συναλλαγές», λέει ο Στίβεν Ινγκλέντερ, αναλυτής ισοτιμιών στη Βόρεια Αμερική της Barclays Capital, αναφερόμενος στο αυξανόμενο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών που συμπιέζει το δολάριο.

Στα 1,1720 δολάρια είχε διαμορφωθεί στις 19:49 (ώρα Ελλάδος) στη χρηματαγορά του Λονδίνου η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου, έναντι του 1,1633 χθες.

Η υψηλή ανεργία -που παρέμεινε πάνω από τα 400.000 άτομα για 14η συνεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/22/607734.htm - είναι ένας ακόμη αρνητικός παράγοντας για το δολάριο, λέει ο Τζέισον Μπονάνκα, της Credit Suisse First Boston, τονίζοντας ότι «η διαφορά μεταξύ υλοποιημένης και εν δυνάμει οικονομικής ανάπτυξης παραμένει.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα