Άνοδος στη Wall Street

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 17:02

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, καθώς τα πρώτα exit polls στην Ιταλία «δείχνουν» ξεκάθαρη νίκη για την κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το προβάδισμα του Δημοκρατικού Κόμματος θεωρείται θετική εξέλιξη από τους επενδυτές, καθώς αναμένεται να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ, παράλληλα, αποκλείει από την εξουσία τη συντηρητική παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το ενδεχόμενο επανεκλογής του κόμματος του Καβαλιέρε προκαλούσε νευρικότητα στις αγορές, καθώς θεωρούνταν ότι θα υπονομεύσει τη δημοσιονομική εξυγίανση στην Ιταλία.

«Το πιθανότερο είναι πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας και τα μέτρα της λιτότητας θα μείνουν ως έχουν, γεγονός που θα επιφέρει μείωση των αποδόσεων», σχολιάζει στο Reuters ο Μπερνάρ Μπομόλ από το Economic Outlook Group στο Πρίνστον.

Στις 16.57 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones σημείωνε άνοδο 0,44% στις 14.062,92 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,54% στις 1.523,78 μονάδες και ο Nasdaq Composite ανερχόταν στις 3.182,21 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,65%.

Θετικά επιδρούν στο επενδυτικό κλίμα και οι προσδοκίες ότι ο νέος κεντρικός τραπεζίτης που θα διορισθεί στην Ιαπωνία θα συνεχίσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για τόνωση της οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα