Ν. Γκαργκάνας : «Ουδέποτε διατύπωσα παραίνεση για μείωση μισθών»

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 12:35

«Ουδέποτε διατύπωσα παραίνεση για μείωση μισθών. Ουδέποτε υποστήριξα ότι η λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι περικοπές μισθών».

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικόλαος Γκαργκάνας

Αυτή τη δήλωση έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Νικόλαος Γκαργκάνας, μετά τα σχόλια που έγιναν με αφορμή συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου 2003 και συμπλήρωσε :

«Η θέση μου και εκείνη της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει επανειλημμένα διατυπωθεί, είναι ότι για να συγκλίνει σταδιακά ο πληθωρισμός προς το μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και να συνεχιστεί η μείωση της ανεργίας θα πρέπει η αύξηση των ονομαστικών αποδοχών μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού, δηλαδή η αύξηση των μέσων πραγματικών αποδοχών, περίπου να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας».

«Επομένως, καθίσταται αυτονόητο ότι ουδέποτε έχω προτείνει μείωση μισθών».

«Οι σαφείς αυτές θέσεις έχουν διατυπωθεί στις Εκθέσεις για τη Νομισματική Πολιτική που υποβάλλονται στη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο (Νοέμβριος 2002 και Μάρτιος 2003) και στην πρόσφατη Έκθεσή μου προς την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας (Απρίλιος 2003)».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα