Από την Τετάρτη θα λειτουργεί το Παρατηρητήριο Τιμών

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2003 15:40

Από την Τετάρτη θα αρχίσει να λειτουργεί το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης για 25 οπωροκηπευτικά, που πωλούνται στις αγορές Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, ενώ από το τέλος του έτους το σύστημα θα λειτουργεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σταδιακά θα διευρυνθεί και ο αριθμός των προϊόντων μέχρι τα 144.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερώνονται από ειδικές οθόνες στις λαϊκές αγορές, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά και από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.gge.gr του υπουργείου Ανάπτυξης στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Το πανελλαδικό πρόγραμμα θα προκηρυχθεί τον Ιούλιο για να ξεκινήσει η εφαρμογή του από το Σεπτέμβριο. Οπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, το σύστημα θα βοηθήσει στην άμεση ενημέρωση του καταναλωτή ανά περιοχή για τις τιμές των οπωροκηπευτικών σε λαϊκές, σούπερ μάρκετ και οπωροπωλεία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Παρατηρητηρίου Τιμών ανέλαβε η εταιρεία Οrbitplan και το ύψος του ανέρχεται σε 45.000 ευρώ.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, την Τετάρτη θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ μέσα στον Ιούνιο θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για τον εκσυγχρονισμό της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη στην Αθήνα.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα