ΗΠΑ: Αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 15:48
REUTERS/FRANK POLICH

Περίπου 20.000 περισσότερες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο εντός των ορίων που σηματοδοτούν τη σταθερή βελτίωση των συνθηκών στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες, επιστρέφοντας στα επίπεδα προ Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, κατατέθηκαν επιπλέον 20.000 αιτήσεις, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στις 362.000, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 355.000.

Ωστόσο, η άνοδος αυτή δεν θεωρείται ότι αποτελεί ένδειξη ουσιαστικής μεταβολής στην αγορά εργασίας, η οποία εξακολουθεί να σημειώνει βελτίωση. Παραδοσιακά, τα στοιχεία που αφορούν στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις.

Βέβαια, τα επίπεδα αυτά είναι αρκετά υψηλότερα από το όριο των 250.000 αιτήσεων που διασφαλίζει ουσιαστική μείωση του αριθμού των ανέργων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα