Ικανοποίηση Γ. Γραμματίδη για την εμπορική προσέγγιση ΗΠΑ - Ε.Ε.

Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 18:13
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης.

Την απόφαση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με το Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας χαιρέτισε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Γιάννος Γραμματίδης.

Όπως τονίζει σε σχετική του δήλωση ο κ. Γραμματίδης, ένα υψηλών προδιαγραφών Διατλαντικό Σύμφωνο Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας θα προωθήσει την απελευθέρωση του εμπορίου και των επενδύσεων και θα αντιμετωπίσει τους ρυθμιστικούς και άλλους μη δασμολογικούς φραγμούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχουν την ευκαιρία «όχι μόνο να επεκτείνουν το εμπόριο και τις επενδύσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και να συμβάλουν στην ανάπτυξη των παγκόσμιων κανόνων που θα μπορέσουν να ενισχύσουν το πολυμερές εμπορικό σύστημα».

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χαρακτήρισε μάλιστα «ιδιαίτερα σημαντική» την εξέλιξη αυτή για την Ελλάδα, καθώς όπως εξήγησε, θα εξυπηρετήσει τα μεγάλα ζητούμενα της χώρας πού είναι η προώθηση της ανταγωνιστικότητας, η προσέλκυση άμεσων νέων επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα