Επιστροφή Κατάρ για Ελληνικό

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 13:53
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης εμπιστευτικότητας από το Κατάρ, εναπόκειται στο ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός εντός χρονοδιαγράμματος, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης.

Οι επενδύσεις και η διαμόρφωση ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Τη σύμβαση εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ελληνικού, υπέγραψε το Κατάρ.

Το αργότερο αύριο στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου στη χώρα, ενώ μεταξύ άλλων ρυθμίσεων προβλέπεται και η σύσταση κεντρικής αδειοδοτικής αρχής για να προχωρούν ταχύτερα οι επενδύσεις .

Προχωρά ο διαγωνισμός για Ελληνικό

Την «επιστροφή» των Καταριανών για το Ελληνικό επιβεβαίωσαν σε δηλώσεις τους μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ν. Μηταράκης.

Το Κατάρ, δήλωσε ο κ. Μηταράκης, υπέγραψε τη σύμβαση εμπιστευτικότητας με το ΤΑΙΠΕΔ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του Ελληνικού  και πλέον εναπόκειται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ εντός του χρονοδιαγράμματος.

Το κλίμα άλλαξε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το κλίμα άλλαξε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κατάρ. «Δουλεύουμε πλέον μεθοδικά σε τρεις πυλώνες», υπογράμμισε, «και στο θέμα της δημιουργίας του fund (στο σημείο αυτό υπενθύμισε ότι υπεγράφη σχετικό μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Κατάρ), δεύτερον, σε έργα του ιδιωτικού τομέα τα οποία θα στηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και τρίτον, στις ιδιωτικοποιήσεις».

Και για το νησί στο Ιόνιο

Κανονικά επίσης, προχωρά, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, και η ολοκλήρωση της αδειοδότησης για τη μεταβίβαση της νήσου Οξιά στον άραβα επενδυτή που έχει ενδιαφερθεί να το αγοράσει.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην εξέλιξη με το Ελληνικό, ο κυβέρνητικός εκπρόσωπος μίλησε για σημαντικό νέο, εκτιμώντας ότι πλέον η υπόθεση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου θα «τρέξει»με γρηγορότερους ρυθμούς. Σε δηλώσεις του στον ρ/σ Βήμα FM, o κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε επίσης, την αναφορά του Πρωθυπουργού ότι τα 2,6 δισεκατομμύρια που προβλέπονται φέτος από τις ιδιωτικοποιήσεις, θα υπερκαλυφθούν, όπως και την εκτίμηση του ότι βαίνουν καλώς και οι περιπτώσεις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ.

Στο Παρίσι ο Κ. Χατζηδάκης

EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Τις επόμενες ημέρες εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να  συζητήσει με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, την προοπτική συμμετοχής της Γαλλίας -μέσω του δικού της Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων-  στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει επίσης συνάντηση με γάλλους επιχειρηματίες, με στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η επίσκεψή του συμφωνήθηκε σε συνέχεια εκείνης του γάλλου προέδρου στην Αθήνα, καθώς στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η συμμετοχή και στήριξη του Επενδυτικού Ταμείου όχι μόνο με ελληνικά κεφάλαια αλλά και με κεφάλαια από άλλες χώρες και φυσικά και από ιδιώτες επενδυτές.

«Όλα αυτά τα κάνουμε με συγκεκριμένο σχέδιο. Χρειάζεται προφανώς κάποιος χρόνος για την ωρίμανση των πρωτοβουλιών αυτών αλλά επαναλαμβάνω: από εδώ και πέρα, κι αφού πια έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας με τη συμφωνία που έγινε στο Eurogroup, η Ελλάδα θα δίνει κάθε μέρα τη μάχη για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη από πολύ καλύτερη θέση», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Χατζηδάκης.  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα