Βρετανία: Απροσδόκητη μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 12:59
Reuters/LUKE MACGREGOR

Διπλάσια της αναμενόμενης ήταν η μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας τον Ιανουάριο στη Βρετανία, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα της βρετανικής αγοράς εργασίας εν μέσω της ευάλωτης οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, οι αιτήσεις για παροχές ανεργίας μειώθηκαν κατά 12.500 σε μηνιαίο επίπεδο, έναντι 5.500 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα 29,7 εκατομμύρια το δ’ τρίμηνο του έτους, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1971 όταν ξεκίνησαν να τηρούνται στοιχεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωση Εργασίας, το τέταρτο τρίμηνο του 2012, οι αιτήσεις υποχώρησαν κατά 14.000 στα 2,5 εκατομμύρια. Οι θέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν κατά 154.000 και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του περασμένου έτους.

Τα βελτιωμένα στοιχεία αναμένεται να ενισχύσουν τη θέση της κυβέρνησης Κάμερον, η οποία εμφανίζεται δεύτερη στις δημοσκοπήσεις μετά το Εργατικό Κόμμα, καθώς η βρετανική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο νέας ύφεσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα