Στα υψηλά 52 μηνών ο Nikkei

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013 10:31

Στα υψηλά 52 μηνών εκτινάχθηκε ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η περαιτέρω εξασθένηση του γεν παρείχε ισχυρή ώθηση στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών.

Ο Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,8% στις 11.468,28 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ανήλθε στις 973,70 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,1%.

Η Toyota Motor Corp σημείωσε άνοδο 1,7% μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα αυξήσει την παραγωγή στην Ιαπωνία τον Απρίλιο κατά 10%, χάρη στις απροσδόκητα υψηλές πωλήσεις στην εγχώρια αγορά.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές και άλλων εξαγωγικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Toshiba Corp και της Canon Inc, οι οποίες κατέγραψαν κέρδη 1,9% και 1,5% αντίστοιχα.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται, ωστόσο, οι αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι περιορισμένα σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι στραμμένο στον διορισμό του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας, ο οποίος αναμένεται άμεσα.

«Τα χαμηλά επίπεδα του γεν έχουν παγιωθεί και το χρηματιστήριο έσπασε το φράγμα των 11.500 μονάδων. Λογικά, οι επενδυτές θα τηρήσουν στάση αναμονής [εν όψει του διορισμού του διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας]», σχολιάζει στο Reuters ο Χατζίμ Νακατζίμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Iwai Cosmo Securities.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα