Φορολογική ημερίδα του ΕΒΕΘ

Τρίτη, 27 Μαΐου 2003 15:52

Το νέο τρόπο έκδοσης, σήμανσης και διαφύλαξης των φορολογικών στοιχείων που εκδίδονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τη χρησιμοποίηση Ειδικών Φορολογικών Μηχανισμών Σήμανσης (ΕΑΦΔΣΣ), παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στη διάρκεια ημερίδας που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΒΕΘ).

Τους στόχους των νέων ρυθμίσεων ανέπτυξε ο διευθυντής της Διεύθυνσης ΚΒΣ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Ιωάννης Μαρίνης. Όπως είπε, με το νέο μέτρο επιτυγχάνονται μεταξύ άλλων η μείωση των θεωρούμενων στοιχείων, η σήμανση και η ασφαλής πιστοποίηση της γνησιότητας των εκδιδομένων στοιχείων, ο ηλεκτρονικός τρόπος διαφύλαξης των στοιχείων με παράλληλη κατάργηση της υποχρέωσης φύλαξης αντιτύπων σε χαρτί, η αποσυμφόρηση των φορολογικών υπηρεσιών, η διευκόλυνση του ελεγκτικού μηχανισμού της διασταύρωσης των στοιχείων και η σημαντικότατη μείωση των δαπανών αποθήκευσης και φύλαξης στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι υπόχρεοι στο συγκεκριμένο μέτρο είναι όλοι όσοι εκδίδουν τα φορολογικά τους στοιχεία μηχανογραφικά. Για την ομαλή προσαρμογή στο νέο σύστημα καθορίζεται χρονοδιάγραμμα σταδιακής εφαρμογής, με τελευταία καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2003. Η πρώτη προθεσμία –μέχρι την 30η Ιουνίου 2003- αφορά στις ανώνυμες εταιρίες με ΑΦΜ που λήγει σε 1,2,3. Πληροφορίες για το νέο μέτρο φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ στη διεύθυνση www.ebeth.gr.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα