Κοντά στα υψηλά τεσσάρων ετών o Nikkei

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013 10:34

Τα υψηλά τεσσάρων ετών προσέγγισε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τις μετοχές των τραπεζών και των εξαγωγέων να πρωτοστατούν στην άνοδο, μετά την ανεκτική στάση του G20 έναντι των πολιτικών χαλάρωσης στην Ιαπωνία.

Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε κέρδη 2,1% και έκλεισε στις 11.407,87 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topic ενισχύθηκε κατά 2,2% στις 962,69 μονάδες.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα του G20 τόνισε ότι τα μέλη της θα πρέπει να αποφεύγουν τις πολιτικές εξασθένησης των νομισμάτων τους με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να στοχεύει αυστηρά στη σταθερότητα των τιμών και την ανάπτυξη.

Ωστόσο, απέφυγε να ασκήσει κριτική στην Ιαπωνία και τις επιθετικές πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης που δρομολογεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί στην αγορά ότι τα κράτη του G20  ανέχονται τις ιαπωνικές πολιτικές και ενισχυθούν οι εκτιμήσεις περαιτέρω εξασθένηση του γεν.

«Στη σύνοδο του G20, οι αναδυόμενες χώρες δεν άσκησαν ιδιαίτερη κριτική στην πρόσφατη υποχώρηση του γεν, όπως αναμενόταν. Αυτό πυροδότησε ρευστοποιήσεις του γεν», σχολιάζει στο Reuters ο Κιόγια Οκαζάβα από την BNP Paribas.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα