Γαλλία : Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2003 12:06

Σταμάτησε τον Μάϊο η επί δίμηνο εξασθένηση της εμπιστοσύνης των Γάλλων επιχειρηματιών, αν και η ανακούφιση για το τέλος του πολέμου στο Ιράκ μετριάστηκε από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για τις ασθενείς προοπτικές της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία που προέκυψε από έρευνα της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee σε 4.500 επιχειρήσεις παρέμεινε το Μάϊο στα ίδια επίπεδα με την αναθεωρημένη προς τα άνω ένδειξη του Απριλίου, στις 93 μονάδες. Η προκαταρκτική ένδειξη για τον μήνα Απρίλιο ήταν 92 μονάδες.

Ο επί μέρους δείκτης μελλοντικών προσδοκιών ανέκαμψε στο -32 από -52 τον Απρίλιο, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1976 όταν και εγκαινιάστηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος.

Οικονομολόγοι επεσήμαναν ότι, αν και η σταθεροποίηση του επιχειρηματικού κλίματος αποτελεί ευχάριστη είδηση, η έκθεση έδειξε πως οι επικεφαλής των επιχειρήσεων παρέμειναν εξαιρετικά επιφυλακτικοί για τις προοπτικές στο επόμενο τρίμηνο καθώς δεν σκοπεύουν να αυξήσουν την παραγωγή στους επόμενους τρεις μήνες αν και έπαψαν να την περιορίζουν.

Ο δείκτης για τη μελλοντική συμπεριφορά των επιχειρήσεων υποχώρησε ελαφρώς στο -7 από -6 ένα μήνα νωρίτερα, ενώ ο δείκτης των βιβλίων παραγγελιών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1996, στο -31 από -25.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα