Δέλτα Συμμετοχών: Αποτελέσματα πρώτου τριμήνου

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2003 15:34

Στα 140,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2003 οι ενοποιημένες πωλήσεις του ομίλου Δέλτα Συμμετοχών έναντι 143,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα παραπάνω μεγέθη δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες, καθώς στην ενοποίηση του Ομίλου δεν περιλαμβάνονται για το τρέχον τρίμηνο οι εταιρείες Arla Foods Hellas Α.Ε. και Μύλοι Παπαφίλη Α.Ε., οι οποίες συμπεριλαμβάνονταν στις ενοποιημένες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου 2002 και οι οποίες ανέρχονταν συνολικά σε 25 εκατ. ευρώ. Επομένως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για λόγους συγκρισιμότητας, η πραγματική αύξηση των πωλήσεων ανέρχεται σε 10%.

Για το σύνολο του 2003, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου προβλέπεται να διατηρήσουν τον ίδιο ρυθμό αύξησης.

Το μεικτό κέρδος του Ομίλου αυξήθηκε στο 35% από 33%, ενώ τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) έφθασαν τα 22,5 εκατ. ευρώ από 21,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,5%. Λαμβάνοντας υπόψη όμως τα συγκρίσιμα μεγέθη ενοποίησης, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) αυξήθηκαν κατά 15%, ενώ η αύξηση του EBITDA είναι της τάξεως του 7,5%.Σε ετήσια βάση, η αύξηση των λειτουργικών κερδών του Ομίλου προβλέπεται να φθάσει το 10%.

Τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας μειώθηκαν στο τρίμηνο κατά 10,5%, καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν κέρδη από πωλήσεις χρεογράφων, τα οποία υπήρχαν το πρώτο τρίμηνο του 2002. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων και μετά από δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν κατά 23%, διαμορφούμενα στα 3,5 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο του 2002, καθώς ήταν αυξημένα τα δικαιώματα μειοψηφίας κατά 200 χιλ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα την πορεία του έτους, κυρίως λόγω της εποχικότητας που παρουσιάζουν σημαντικοί κλάδοι δραστηριότητας, όπως οι χυμοί, το παγωτό και τα καταψυγμένα λαχανικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα