Νέα άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2003 19:02

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν και σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη με πρωταγωνιστές τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στη διατήρηση του θετικού κλίματος που επικράτησε χθες συνέβαλε η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/28/618616.htm , καθώς και το ανοδικό άνοιγμα της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/28/619584.htm παρά τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.071,9 μονάδες αυξημένος κατά 1,99%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.949,61 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,01% και στη Φρανκφούρτη –σχεδόν δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης – ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 2,85% έχοντας φθάσει τις 2.955,44 μονάδες.

Σημαντική άνοδο κατά 6,77% σημείωσε η μετοχή της Nokia συμπαρασύροντας προς τα πάνω τους τίτλους ομοειδών ευρωπαϊκών εταιρειών. Η Commerzbank αναβάθμισε σήμερα την επενδυτική της πρόταση για τη μετοχή της φινλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε «διακράτηση» από «μείωση».

Αξιόλογα κέρδη (5,61%) κατέγραψε και η μετοχή της ολλανδικής Philips.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσε επίσης η μετοχή της France Telecom. Ο δεύτερος μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στην Ευρώπη ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των πωλήσεών του έως και 5% στην τρέχουσα χρήση. Η μετοχή της France Telecom έκλεισε με κέρδη 4,29%.

Αντιθέτως, πτώση (1,44%) σημείωσε η μετοχή της Peugeot. Η διοίκηση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας επικαλούμενη τη σημαντική άνοδο του ευρώ προειδοποίησε σήμερα τους επενδυτές ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί σε ό,τι αφορά τις φετινές οικονομικές επιδόσεις είναι δύσκολο να επιτευχθούν.

Η μετοχή του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Roche ενισχύθηκε κατά 3,51%. Η εν λόγω εταιρεία έλαβε σήμερα το πράσινο φως από την Ε.Ε. για τη διάθεση του σκευάσματος Fuzeon στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ανοδο άνω του 3% σημείωσε επίσης η μετοχή της Credit Suisse. Αναλυτής της Merrill Lynch αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της ελβετικής τράπεζας τόσο στην τρέχουσα όσο και στην επόμενη χρήση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα