Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα «λουκέτα»

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2003 19:37

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια διερεύνησης λύσεων για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κρίση.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην εταιρεία «Ιππόκαμπος», σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκε το ενδεχόμενο μεσολάβησης προς τις τράπεζες, ώστε να παγώσουν τα δάνεια και να βρεθεί λύση που να διασφαλίζει τις 350 θέσεις εργασίας.

Για τα σούπερ-μάρκετ «Αφοί Αντωνόπουλοι» έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αγορά της επιχείρησης. Στην τριμερή σύσκεψη συζητήθηκε η διασφάλιση -σε αρνητικό ενδεχόμενο- των αποζημιώσεων των εργαζομένων, αφού πιστωτές της επιχείρησης προχωρούν σε κατασχέσεις.

Σε σχέση με την επιχείρηση Beauty & Diet, η αγοράστρια First Boston Investment φέρεται διατεθειμένη να καταβάλει ως τις 5 Ιουνίου το 50% των οφειλών προς το προσωπικό. Σε αυτή τη βάση το υπουργείο φέρεται να προτείνει στους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Στο μεταξύ, συζητείται το ενδεχόμενο αυξημένης επιδότησης των επιχειρήσεων που θα προσλαμβάνουν απολυμένες εργάτριες της Schiesser - Palco, ενώ προβλέπεται και αυξημένο ποσοστό επιχορήγησης για το ενδεχόμενο αυταπασχόλησης όσων το επιδιώξουν.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα