Μεικτή εικόνα στη Wall Street

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 23:26

Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ενώ την πτώση της μετοχής της Wal-Mart Stores να μονοπωλεί το επενδυτικό ενδιαφέρον.

REUTERS

Την ίδια ώρα, αναπάντεχη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, παρά τις εκτιμήσεις της αγοράς για άνοδο, εξαιτίας της συρρίκνωσης στη μεταποιητική και εξορυκτική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Fed, η παραγωγή των εργοστασίων, των μεταλλείων και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας υποχώρησε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2%.

Απο την άλλη, βελτίωση παρουσιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, χάρη στις ενδείξεις για αύξηση των προσλήψεων. Σύμφωνα με  την έρευνα που διεξήγαγε το Thomson Reuters σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 76,3 μονάδες τον Φεβρουάριο, από 73,8 μονάδες τον Ιανουάριο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 74,8 μονάδες.

Με τα σημαντικότερα κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι μετοχές των Coca Cola και Walt Disney ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι μετοχές των Wal Mart και HΡ.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.979 μονάδες καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,04%, ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,11% στις 1.520 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq τερμάτισε με απώλειες 0,21% στις 3.192 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα