Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για τα περί νέου «κουρέματος»

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 21:46
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη Βουλή.

Διευκρινιστική δήλωση για τις σημερινές αναφορές του Γ. Στουρνάρα στη Βουλή εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία επίκειται «νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Επίκαιρη Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Γ. Στουρνάρα

Η με αριθμό 996/32/12-2-2013 Επίκαιρη Ερώτηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, σχετικά με τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή. Απαντάει ο Υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας.

Όπως διευκρινίζει συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ, η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας.

Απαντώντας νωρίτερα σήμερα στις αιτιάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν διεκδικεί «κούρεμα» του χρέους, ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι «έγινε αναίμακτο κούρεμα» 40 δισ. ευρώ  και παρέπεμψε στην απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής του Δεκεμβρίου, βάσει της οποίας «όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα θα έχουμε και περαιτέρω κούρεμα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα