Μεικτή εικόνα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 19:00

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης με το βλέμμα στραμμένο στη σύνοδο του G20 στη Μόσχα ενώ πολλοί επενδυτές και χρηματιστές αναμένουν πτώση των χρηματιστηρίων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο υπό το βάρος των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Για βραδεία επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη το 2013, προειδοποίησε σήμερα από τη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν, δήλωσε από τη Μόσχα ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της προκειμένου να υποτιμηθεί το ευρώ.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία απρόσμενη πτώση σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο, καθώς οι ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν κυρίως τα καταστήματα τροφίμων. Η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS) ανακοίνωσε σήμερα πως ο όγκος των λιανικών πωλήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καυσίμων κίνησης, υποχώρησε κατά 0,6% τόσο σε μηνιαίο όσο και σε ετήσιο επίπεδο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε οριακά κατά 0,1% στις 1.162,21 μονάδες.

Ανά την Ευρώπη, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο τερμάτισε με μικρή άνοδο 0,1% στις 6.328,26 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 3.660,37 μονάδες και ο γερμανικός δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε ελαφρά πτώση 0,49% στις 7.593,51 μονάδες.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα