Το 50% της Multicom A.E. εξαγόρασε ο ΟΤΕ

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 15:46
UPD:15:48

Το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Multicom Α.Ε., θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Κοπελούζου, εξαγόρασε έναντι 725 εκατ. δρχ. ο ΟΤΕ.

Η Multicom, στη σύσταση της οποίας προχώρησε ο όμιλος Κοπελούζου πριν από ενάμιση χρόνο, εξειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και διαδικτύου και έχει αναπτύξει τον δικτυακό τόπο wiz.gr, ο οποίος αποτελεί ολοκληρωμένο και αυτοματοποιημένο εργαλείο ηλεκτρονικού εμπορίου στην ελληνική αγορά Ιντερνετ. Το wiz προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη αφενός για πολλαπλές αναζητήσεις, βάσει τιμής ή τεχνικών χαρακτηριστικών των προϊόντων που διατίθενται και αφετέρου πληροφόρηση για όλα τα θέματα που παρουσιάζονται μέσα σε αυτό.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Νίκος Μανασής, με την παραπάνω συνεργασία ο ΟΤΕ επεκτείνεται και στο χώρο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών business to consumers, ενώ ήδη δραστηριοποιείται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές business to business με τη δημιουργία της CosmoONE.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ εισέρχεται στην αγορά της ενέργειας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό ενεργειακό όμιλο Κοπελούζου. Ειδικότερα, από τις εταιρείες του ομίλου, η Προμηθέας GAS Α.Ε. διαθέτει ποσότητες 3,1 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και η Enelco ΑΕ δύο άδειες παραγωγής για αντίστοιχους σταθμούς συνολικής ισχύος περίπου 900 MW, οι οποίοι θα αποτελούν τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ενεργειακές μονάδες στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα