ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση της βιομηχανικής δραστηριότητας

Τον Ιανουάριο σημειώθηκε μείωση 0,1% έναντι εκτιμώμενης ανόδου 0,2%
Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 16:37

Αναπάντεχη πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, παρά τις εκτιμήσεις της αγοράς για άνοδο, εξαιτίας της συρρίκνωσης στη μεταποιητική και εξορυκτική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Fed, η παραγωγή των εργοστασίων, των μεταλλείων και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας υποχώρησε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,2%.

Η μεταποιητική δραστηριότητα, η οποία αναλογεί στο 75% της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής, συρρικνώθηκε κατά 0,4%, εξαιτίας της πτώσης 3,2% που σημειώθηκε στη δραστηριότητα συναρμολόγησης οχημάτων.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fed, τον Νοέμβριο και τον-Δεκέμβριο, η μεταποίηση ενισχύθηκε κατά 1,4% και 0,4% αντίστοιχα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 29 ετών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα θα σημειώσει ασθενική ανάπτυξη το τρέχον έτος, υπό την προϋπόθεση ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται και η οικονομία θα παραμείνει σε τροχιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα