Ενισχύεται το γεν έναντι ευρώ, δολαρίου

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013 12:46

Κέρδη καταγράφει σήμερα το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, εν όψει της σημερινής συνόδου του G20 στη Μόσχα, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι αξιωματούχοι θα υιοθετήσουν αυστηρότερη γλώσσα κατά της χειραγώγησης των ισοτιμιών.

Ο ρώσος υπουργός Οικονομικών, Άντον Σιλουάνοφ, δήλωσε χθες ότι στο ανακοινωθέν που θα εκδοθεί μετά τη λήξη της συνόδου, οι ηγέτες του G20 θα πρέπει να υιοθετήσουν μια πιο «σαφή» γλώσσα κατά των παρεμβάσεων στη διαμόρφωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στις 12.33 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,31% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 92,50 γεν. Σε σύγκριση με το ευρώ, το γεν σημείωνε άνοδο 0,49% και η ισοτιμία ισούταν με 123,50 γεν.

Στήριξη παρέχουν στο γεν και οι εκτιμήσεις ότι ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, πρόκειται να προβεί άμεσα στον διορισμό του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει ήπιες πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης. Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, το όνομα του νέου κεντρικού τραπεζίτη θα ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα