Νέα άνοδος στο Τόκιο

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2003 09:44

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ σημείο των τελευταίων δύο μηνών αναρριχήθηκαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 141,18 μονάδες ή 1,71% κλείνοντας στις 8.375,36 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Μαρτίου. Ο δείκτης Topix διαμορφώθηκε στις 834,12 μονάδες αυξημένος κατά 1,44%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών επωφελούμενες από την εξασθένηση του γιεν έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 119 γιεν για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων.

Εμπειρογνώμονες της αγοράς τόνισαν πως η χθεσινή πτώση του γιεν έγινε χωρίς καμιά «διακριτική» παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, πολιτική που ακολουθεί τακτικά από τις αρχές του έτους στην προσπάθειά της να συγκρατήσει μια ανεπιθύμητη ανατίμηση του εθνικού νομίσματος.

Η μετοχική τιμή της Canon ενισχύθηκε κατά 3,13%. Ανοδο άνω του 3% σημείωσε και ο τίτλος της Sony.

Η τελευταία παρουσίασε χθες μία νέα κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, την PSX, η οποία συνδυάζει έναν τηλεοπτικό δέκτη, ένα DVD recorder και ένα game player σε μία συσκευή.

Η PSX -που θα περιλαμβάνει επίσης ένα σκληρό δίσκο και δορυφορική τηλεοπτική λήψη- πρόκειται να κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και ΗΠΑ στις αρχές του επομένου έτους. Στις αρχές του μηνός, η Sony παρουσίασε την κονσόλα χειρός PSP, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2004 και αναμένεται να εντείνει τις ανταγωνιστικές πιέσεις για τη Nintendo, κατασκευαστή του GameBoy.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα