Στη Eureko το 98,07% του μ/κ της Interamerican

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 16:57

Ολοκληρώθηκε χθες η δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 20,62% των μετοχών της Ιnteramerican που είχε υποβάλει η Eureko B.V.

Η ολλανδική εταιρεία Eureko με σημερινή επιστολή προς το δ.σ. του ΧΑΑ ανακοίνωσε την «επιτυχία της δημόσιας πρότασης», καθώς μέτοχοι της Interamerican που κατέχουν συνολικό αριθμό 14.752.644 μετοχών έχουν αποδεχθεί τη δημόσια πρόταση της Eureko για αγορά μετοχών Interamerican στην τιμή των ευρώ 20,74 (περίπου 7.067 δρχ.) ανά μετοχή, έχοντας υποβάλει αντίστοιχη Δήλωση Αποδοχής. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής η Eureko αγόρασε 2.206.653 μετοχές μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών για τις οποίες υποβλήθηκαν Δηλώσεις Αποδοχής, η Eureko θα κατέχει 88.978.394 μετοχές που αντιστοιχούν στο 98,07% του μετοχικού κεφαλαίου της Interamerican.

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή, η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών της Interamerican που περιέρχονται στη Eureko στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης και οι σχετικές καταχωρήσεις στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (ΣΑΤ) θα πραγματοποιηθούν μέσα σε έξι εργάσιμες ημέρες από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, δηλαδή έως την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2001. Το τίμημα θα καταβληθεί σε κάθε έναν από τους πωλητές μετόχους με τον τρόπο που έχουν υποδείξει στη Δήλωση Αποδοχής έως την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2001.

Δεδομένου ότι η Eureko κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο του 95% του μετοχικού κεφαλαίου της Interamerican, η Eureko προτίθεται να ζητήσει τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Interamerican, προκειμένου να αποφασισθεί η υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτησης για τη διαγραφή των μετοχών της Interamerican από το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα