Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Aνησυχίες για την ευρωπαϊκή οικονομία
Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 11:32

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται το ευρώ μετά τα στοιχεία για συρρίκνωση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, τα οποία έκαμψαν τις προσδοκίες των επενδυτών για άμεση ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στις 11.12 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,44% έναντι του αμερικανικού, υποχωρώντας στα 1,3393 δολάρια. Σε σύγκριση με το γεν, το ευρώ σημείωνε πτώση 0,32% και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 125,24 γεν.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ, αν και δεν είναι τραγικά, είναι πιο αδύναμα απ’ ό,τι αναμενόταν. Εάν τα μεγέθη συνεχίσουν να επιδεινώνονται δεν εναρμονιστούν με τις βελτιωμένες χρηματοοικονομικές συνθήκες, μπορεί να δούμε κάποια αντίδραση της ΕΚΤ σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής», σχολιάζει στο Reuters ο Πολ Ρόμπσον από την RBS.

Το γερμανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από την έναρξη της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη. Πιο κοντά στην ύφεση ήρθε και η γαλλική οικονομία, καθώς, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2012.

«Πολλοί επενδυτές είναι μπερδεμένοι σχετικά με τη μελλοντική πορεία ευρώ, καθώς όπως αποδείχθηκε, η πρόσφατη ανατίμηση δεν οφειλόταν στα θεμελιώδη στοιχεία», σχολίασε στο Reuters ο Κιμιχίκο Τομίτα από την State Street στο Τόκιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα