Οριακές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 10:52

Οριακή πτώση καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για το ΑΕΠ στη Γαλλία και τη Γερμανία. Στήριξη παρέχουν, ωστόσο, στην αγορά μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στις 10.28 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχωρούσε οριακά στις 1.165,14 μονάδες. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε ανεπαίσθητη πτώση 0,10% στις 6.352,76 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 παρέμενε σταθερός στις 3.697,27 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραφε οριακές απώλειες 0,15% στις 7.700.08 μονάδες.

Συρρίκνωση παρουσίασαν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, στο τέλος του 2012, γεγονός που υποδηλώνει ότι η κρίση χρέους δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον «πυρήνα» της νομισματικής ένωσης.

«Πρόκειται για σημαντικά στοιχεία, οπότε [είναι λογικό να] επιβαρύνουν το κλίμα», σχολιάζει στο Reuters η Ανίτα Παλούς από την Gekko Capital Markets.

«Είναι αρκετά απογοητευτικό το ότι η Γερμανία, η οποία μέχρι πρότινος είχε δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα, έχει αρχίσει να παρουσιάζει ενδείξεις ότι έχει πληγεί από την κρίση χρέους».

Κέρδη 2,52% καταγράφει η μετοχή της ΒNP Paribas, χάρη στην ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας ότι θα διανείμει υψηλότερο μέρισμα.

Ανοδικά κινούνταν και η μετοχή της Rio Tinto Group μετά την ανακοίνωση των ζημιών για το β’ εξάμηνο της χρήσης της, οι οποίες ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα