Συνάντηση Κ. Χατζηδάκη - ΣΕΤΕ για ΕΣΠΑ και αερομεταφορές

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 19:54
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Την συμβολή του ΣΕΤΕ στην προεργασία για την εκπόνηση των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για να έχουν προστιθέμενη αξία και για τον τουριστικό κλάδο, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης από τη διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούν στις αερομεταφορές ενώ, όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία για τις συμβάσεις παραχώρησης στα περιφερειακά αεροδρόμια από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ.

Στόχος της κυβέρνησης, σημείωσε, είναι οι συμβάσεις παραχώρησης να προχωρήσουν αλλά να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στον τουρισμό και τα περιφερειακά αεροδρόμια να είναι ανταγωνιστικά με τα αεροδρόμια των χωρών που συνορεύουν με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών, για τον οποίο είπε πως είναι ένα ακριβό αεροδρόμιο και αυτό δημιουργεί προβλήματα ανταγωνιστικότητας στη χώρα.

«Βούλησή μας είναι στις διαδικασίες για την επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης που προβλέπονται ήδη, να ληφθεί ειδική μέριμνα για το επίπεδο των χρεώσεων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτίμησε πως σύντομα θα υπάρχουν πολύ θετικά νέα σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα