Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 17:09

Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στη Wall Street, με τον δείκτη Standard & Poor’s 500 να διατηρείται στα υψηλά πέντε ετών, μετά τις προτάσεις του προέδρου Ομπάμα για επενδύσεις στις υποδομές και το περιβάλλον.

Στις 16.56 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης S&P 500 σημείωνε άνοδο 0,23% και ανερχόταν στις 1,523.17 μονάδες. Από την αρχή του έτους, ο δείκτης έχει καταγράψει κέρδη 6,7%. Ο Nasdaq Composite ενισχυόταν κατά 0,39% στις 3.196,20 μονάδες, ενώ ο  Dow Jones υποχωρούσε οριακά στις 14.008,22 μονάδες.

Στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους, ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτερου μισθού, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη. Επίσης, πρότεινε αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και επενδύσεις 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανακατασκευής δρόμων και γεφυρών.

«Σε γενικές γραμμές επικρατούν ανοδικές τάσεις, ωστόσο, στην παρούσα φάση βρισκόμαστε στα υψηλότερα επίπεδα του εύρους διακύμανσης της αγοράς και θα είναι δύσκολο να ανέβουμε υψηλότερα», σχολιάζει στο Reuters ο Πολ Νόλτε από την Dearborn Partners στο Σικάγο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα