Πάνω από τις 9.000 μονάδες ο Dow Jones

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2001 20:51

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι συντονισμένες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών σε όλο τον κόσμο αναμένεται να περιορίσουν τις αρνητικές συνέπειες των δραματικών γεγονότων της περασμένης Τρίτης στην παγκόσμια οικονομία. Μετά τη Fed, την ΕΚΤ και την Κεντρική Τράπεζα του Καναδά, σε μείωση των βασικών τους επιτοκίων προέβησαν σήμερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας και η Τράπεζα της Αγγλίας.

«Οι μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως αποτελούν τονωτική ένεση για τις αγορές και εγγυώνται ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας μακροπρόθεσμα, όταν θα ξεπεραστεί η κρίση», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων γνωστής αμερικανικής εταιρείας.

Στις 20:40' ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά 1,12% και βρισκόταν στις 9.020 μονάδες, ο Nasdaq στις 1.594 μονάδες με κέρδη 0,92% και ο Standard & Poor’s στις 1.046,22 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,12%.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών δείχνουν να ανακάμπτουν από τη χθεσινή σημαντική πτώση. Για την αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται ο κλάδος των αερομεταφορών μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά κτυπήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών, Νόρμαν Μινέτα, δέχθηκε σήμερα τους γενικούς διευθυντές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της χώρας.

Η μετοχή της United Airlines ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 16,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα